Clatite de post

de Lavinia in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 21506 vizualizari

 

Nu am apucat sa fac poze din timpul prepararii dar sunt foarte delicioase >:D

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 2 cani apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • dulceata la alegere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post:

Am pus intr-un bol faina amestecata cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat.

Am adaugat treptat apa minerala si uleiul amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase .

Trebuie sa iasa un aluat de consistenta smantanii ,dupa caz se mai adauga putina apa minerala sau faina.

La final am adaugat esenta de vanilie si coaja de lamaie si am lasat aluatul la odihnit 30 de minute.

Intr-o tigaia incinsa unsa foarte putin cu ulei am copt clatitele pe amandoua partile.

Noi am servit clatitele cu dulceata de caise si capsuni,puteti folosi orice dulceata va place .

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru cca. 10 clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec de post, cu morcovi si mere